Vurdering av hestens hold

Holdtype

  1. Ekstrem mager. Intet fettvev, nærmest ingen muskler og fremtredende knokler. Ekstremt spiss rygg. ”Skinn & ben”.
  2. Mager. Sparsomt fettlag, fremtredende knokler og tap av muskelmasse. Spiss rygg og intet fettvev over ribbena.
  3. Tynn. Litt fettvev ved rygg, virvler ses ikke tydelig, men ribben fremtredende. Skarp rygg.
  4. Moderat tynn. En anelse skarp over rygg. Ribben kan ses, men ikke tydelig.
  5. Moderat/middels hold. Ryggen er flat. Ribben kan kjennes, men ikke ses.
  6. Over middels. Begynnende fettlag over ribben og rundt halerot. Begynnende fure på bakpart og over rygg.
  7. Lett overvektig. Tydelig fure på bakpart og rygg. Ribben dekket av fettlag, men fortsatt merkbare. Begynnende fettlag på hals.
  8. Fet. Kraftig fure på bakpart og rygg. Fettlag på halsen. Fettlag vedmanken, skuldrene og på innsiden av lår.
  9. Ekstremt fet. Dyp fure på bakpart og rygg. Kraftig spekkam på hals, ved manken, bak suldrene, ved halerot og på innsiden av lår.